Vi Båtägare på besök

Vi har haft vår Nidelv 24 till salu på Blocket några veckor och nu är hon såld, dagen efter sjösättning, och det till ett högre pris än vad vi begärde. Vi satte antagligen för lågt pris, vilket flera spekulanter också påpekade, och undrade vad det var för fel på båten eftersom den var så billig.

Enligt förstå-sig-påare i båtbranschen är det annars stiltje på den begagnade båtmarknaden, något som anses bero på att säljarna sätter för höga priser. Tidigare har det varit så att det pris (nominellt) man köpte sin båt för också gick att sälja den för ett antal år senare. Men nu ser man en utveckling liknande den i bilbranschen, med kraftigt sjunkande andrahandsvärde de första året/åren. Vi får se vad det här leder till. Kanske köpläge i höst?

Image

En av spekulanterna som ringde, var ingen spekulant, utan en medarbetare på båttidningen Vi Båtägare. Han hade sett annonsen på Blocket och ville göra ett reportage i tidningen i den återkommande serien ”Begrundan”, där man granskar äldre begagnade båtar. Kul sätt att ta adjö av vår trotjänare sedan 23 år.

Idag var journalisten här och tog bilder. Ska bli spännande att se vad det blir av det hela. Här är bilder från Blocketannonsen plus lite till.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: