Nidelv och Joda, ”framtidsbåtar” enligt Vi Båtägare

Sniporna Nidelv 24 och Joda 24 i närkamp

Som tidigare meddelats i den här bloggen sålde vi vår Nidelv 24 i somras. När den låg ute på Blocket, råkade en skribent på Vi Båtägare se annonsen och ringde upp. Jag trodde det var en spekulant, men det visade sig att han tyckte båten såg så fin ut, och undrade om han fick komma och ta bilder för artikelserien ”Begrundan”, där man granskar begagnade båtar.

I nr 9 2012 av Vi Båtägare är artikeln införd. Där menar författaren att båtar av den här typen förmodligen är framtidens melodi, bl.a. med tanke på bensin- och dieselpriser på 15 kr per liter (*Vi betalade över 16 kr i en sjömack i somras. Snart kanske priset är uppe i 20-25 kr per liter. *Bloggarens anm.) Då har deplacementbåtar ett klart övertag när det gäller bränsleekonomi jämfört med planande, eller halvplanande båtar.

Jo, det går förstås långsamt, men många kommer säkert att upptäcka tjusningen med att glida fram i maklig takt utan stress. Du kan se dig omkring utan att behöva sitta på helspänn för att möta sjö eller svall från andra båtar, eller hinna med att navigera utan att stanna stup i kvarten.

Vidare menade skribenten att det kanske är dags att slå till på en snipa nu. Nästa sommar kan dom ha ökat i pris. Sålde vi vår kära Nidelv 24 för tidigt?

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: