Sandhamn i dimma – en ny upplevelse

Jag vet inte hur många gånger vi besökt Sandhamn i Stockholms skärgård sommartid i egen båt. Nästan alltid har det varit klarblå himmel och strålande sol. Men nu i maj fick vi uppleva Sandhamn på ett nytt sätt.

Segelbåt i dimma DSC_3153Dimman låg tät under utfärden med passbåt från Stavsnäs. Då var det skönt att bara ”åka med” och inte behöva ansvara för navigeringen i egen båt. Men entusiaster finns det ju alltid.

Stavsnäs i dimma DSC_3063Passbåten Tärnan tar oss till Sandhamn. I bakgrunden syns Stavsnäs….inte.

Sandhamn infarten vid lotsstationen DSC_3072Infarten till Sandhamn. Det gula huset med torn är lotsstationen. Dimman mjukar upp konturerna och gör att bilden påminner om en målning. Photoshop skulle inte ha klarat det bättre.

Sandhamn off season DSC_3138Den som varit i Sandhamn på sommaren i semestertider vet att det brukar vara knökfullt i hamnen och många gånger svårt att hitta en ledig plats. Så här kan det se ut en helg i maj.

Hav  i dimma DSC_3093Utsikt mot havet

Sandhamn seglarhotell DSC_3099Sandhamn seglarhotell är öppet året runt och även om det ser tomt ut på den här bilden fanns det många gäster. Att det den här kvällen först var VM-semifinal i ishockey och därefter Eurovision Song Contest-final, kan vara en anledning till att folk höll sig på sina rum och tittade på tv.

Det här är andra gången vi åker med skärgårdsbåt till Sandhamn. Förra gången for vi ut en vinterdag när isen låg tjock. Då behövde skepparen på Waxholmsbåten inte fundera över färdvägen – det var bara att följa rännan i isen. 

Kort sagt, våga åka till Sandhamn off-season. Det blir garanterat en upplevelse.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: