Nötningsskydd för presenningen till 1/3 av priset

Du kan spara ungefär två tredjedelar av kostnaden för nötningsskydd till presenningen om du fixar dem själv i stället för att köpa färdiga satser.

dscn9226

Hemgjort nötningsskydd av rörisolering

dscn9224

Kopplingar mellan rören i täckställningar har ofta vassa kanter som kan nöta hål i presenningen under vinterförvaringen av båten. För att minska risken kan man köpa färdiga satser med nötningsskydd bestående av formklippta pvc-mellanlägg plus buntband. Kostnad närmare 300 kr.

Ett alternativ är att använda isoleringsrör för vvs-rör och klippa till lagom långa bitar som man fäster med buntband som på bilderna. Rörisoleringen brukar vara 2 m lång, och då kan man få ut 5 bitar på 400 mm (om man önskar samma längdmått som de färdiga skydden).

Vi köpte två rörisoleringar för 28 mm-rör (det finns isolering både för tunnare och grövre rör) för ca 30 kr styck plus en påse med 100 buntband för 40 kr, summa 100 kr, d.v.s. en tredjedel av båttillbehörsbutikens färdiga sats. Och då får man dessutom ut två ”extra” 400 mm-bitar; ännu fler om det inte behövs så långa bitar överallt.

dscn9225

Här ett hemgjort nötningsskydd vid akterpulpit…..

dscn9228

…. och en kortare bit vid grabbräcket på hytt-taket.


%d bloggare gillar detta: